Kom jij ook bij ons op school?

Welkom op de Grote Peuter Dag!

Kom jij ook bij ons op school?

Op vrijdag 12 april 2024 van 9:00 tot 11:30 ben je welkom om op onze school te komen kijken. Je kunt de sfeer proeven en alle vragen stellen die je hebt over deze mooie openbare basisschool in Zwolle.

  • Centraal gelegen in Zwolle
  • Sfeervolle school
  • Montessori onderwijs
  • Asset 71
    Montessori voor iedereen!

Wat is de Montessori visie?

“Wij halen het beste uit onszelf in onze sfeervolle Montessori leer- en leefomgeving.”

Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen leerproces. Dat is waar het in onze visie, missie en opdracht om gaat. Wij begeleiden kinderen om het beste uit zichzelf te halen. De ontwikkeling tot sociaal verantwoordelijke mensen staat hierbij centraal. Wij besteden veel aandacht aan de vakken taal, rekenen en wereldoriëntatie. Maar: onderwijs en voorbereiden op de toekomst is meer dan kennisoverdracht! Wij bouwen ook vriendschappen, spelen, ontwikkelen onze creativiteit en maken plezier… eigenlijk leren we van en met elkaar om een fijn mens te zijn.  

Na deze mooie basisschooljaren kunnen alle kinderen doorstromen naar een passende vorm van vervolgonderwijs en in staat zijn hun eigen toekomst vorm en richting te geven. 

 

"Leer mij het zelf te doen!"

Wij geloven dat een kind van nature de drang heeft om te leren. In de montessorimethode staat de ontwikkeling van het kind centraal. Als school faciliteren wij het leerproces en proberen zoveel mogelijk het kind te volgen in de individuele ontwikkeling. De visie van Maria Montessori is nog steeds actueel, op een gemoderniseerde manier is de essentie onveranderd gebleven.

Is Montessori geschikt voor ieder kind?

Jazeker! Montessorionderwijs is geschikt voor ieder kind. Naast jaargroepsgerichte en klassikale lesmomenten begeleiden we kinderen individueel. We zoeken voor ieder kind afzonderlijk de beste manier om tot ontplooiing te komen. Daarbij is een open relatie met de ouders belangrijk.

Kan ik ook op een ander moment de school bekijken?

Je bent natuurlijk van harte welkom om een afspraak te maken voor een rondleiding. Neem via onderstaand formulier contact met ons op voor een afspraak.

Welkom op De Grote Peuterdag!

Peuters kunnen ontdekken, spelen en knutselen in en rondom de scholen. Zo ervaren ze hoe het is om straks naar school te gaan. Ouders/verzorgers kunnen intussen de school bekijken, sfeer proeven en vragen stellen.

De stichting OOZ (Openbaar Onderwijs Zwolle & Regio) organiseert voor al haar scholen een Peuterdag. Je kunt op deze dag meerdere scholen bezoeken en van te voren aanmelden is niet nodig.

Vragen over de Grote Peuter Dag

De Montessori basisschool is onderdeel van het Montessori Kindcentrum, en is gevestigd in Zwolle-Zuid aan de Energieweg 9 (tussen de Vrouwenlaan en Zwarte weg). De school is op de fiets goed bereikbaar vanuit de wijk De Assendorp (ca. 7 minuten) en Het Veeralleekwartier (9 minuten).

Wil je meer weten over onze school? Lees dan verder in onze schoolgids.

Op onze school staan leerlingen van groep 8 klaar om rond te leiden. Zij kunnen het allerbeste vertellen over onze mooie school!

Tijdens de rondleiding word je meegenomen door het hele schoolgebouw: zo kan je sfeer proeven en je krijgt ook een goede indruk hoe een schooldag er bij ons uitziet.

Rondleiding aanvragen

Ik kan niet op 4 april, maar wil graag een rondleiding:

  • DD dash MM dash JJJJ
Energieweg 9 8017 BE Zwolle
T: 038 465 4220 E: info-montessori@ooz.nl
Bekijk alle OOZ-scholen