Groep 8

Schoolkeuze
De VO-voorlichtingsmiddag (OOZ scholen) van 16:00-17:30u. Je kunt in 1 middag van 3 VO-scholen presentaties volgen en vragen stellen. De scholen die aanwezig zijn: Van der Capellen, 10-14, Mens&, Celeanum, Thorbecke en Thorbecke PrO.

Ma 16 okt: De Toonladder/ De Markesteen
Di 17 okt: De Springplank/ Avontuur Dalfsen/ Oekraïense School
Wo 18 okt: TrioMundo/ De Octopus
Do 19 okt: De Schatkamer/ De Wieden

Zwolse scholenmarkt: Ontmoet alle VO scholen van Zwolle op 1 november 16:00-20:00u.

OPEN DAGEN

Samen op schoolbezoek
Op 9 november en 14 november bezoeken we met groep 8 de Thorbecke en Thorbecke Proo. Ze proeven de sfeer en mogen wat lessen meemaken.

Doorstroomtoets
Leerlingen uit groep 8 van de basisschool maken vanaf schooljaar 2023-2024 op 6 en 7 februari een doorstroomtoets. Je moet je eind maart aanmelden voor de middelbare school.

N8van8
Na Montessori into the music mag groep 8 tot 0:00u op school blijven!

Musical
De basisschooltijd sluiten we af met een eindmusical. We oefenen onder schooltijd. In de laatste week van het schooljaar voeren we de musical op in de Wijkcentrum Weijenbelt (Berkum). Die middag is de generale repetitie, we hebben een feestelijk buffet (groep 8 en het onderwijsteam), daarna treden we op voor publiek: klasgenoten bovenbouw, (groot)ouders/verzorgers, broertjes/zusjes…

Na de musical (rond 21:00u) geven we elkaar een hand. De dag erna komen we iets later op school (10:00u) en vieren we feest ‘de laatste schooldag’! Jullie organiseren dit zelf voor je eigen klas en je krijgt dan je schooldiploma. Na die dag heb je zomervakantie.